Charagon´s Hundecenter er nu blevet godkendt af kommunen til at være sin egen selvstændige forening.

Foreningens CVR Nr.: 43 67 29 32


Vi har fået et særskilt MobilePay Nr. til Charagon´s Hundecenter ***Nyt MobilePay Nr.: 799612***

Vi har holdt rejsegilde på den nye hal og der kiggede mange forbi for at se hvor vidt vi er nået, det var dejligt. 

Svømmehallen har de gode flittige folk fra VBETotalByg også så småt startet op på, med at sætte den bærende mur op, så vi kan fjerne alle stolperne og til April starte med at grave ned til selve bassinnet. der bliver 3 m bredt og ca. 14 m langt.

Det skal også nok blive rigtigt godt, tror vi har 3 hunde selv der booker svømmetid x 3 dagligt, når den står færdig til August (er planen)


Og så har vi startet et par Hold op:

Rally Hold: søndag kl. 10-11 (Rally + alm. lydighedsøvlser og balance

                    styrketræning).

Hvalpe/Unghunde Hold: Søndag kl. 11.30-12.30 (Der er flere pladser

                    ledige, så hvis du har hvalp eller kender nogen der ikke kan

                    finde plads på et hvalpetræningshold, så er chancen her.

                    Kontakt mig og hør yderligere. Tlf: 2992 9086

Ringtræning: Nogle Fredage kl. 16. Her er der ligeledes ledige pladser.

                    kontakt mig for yderligere info.

December 2021


Vi har efterhånden fået styr på alt det forudgående, så vi kan komme igang med udgravningen til Svømmebadet og udenfor til parkeringsområde, nedrivning af den gamle maskinlade og afsætning af sokkel til den kommende 20x30m hal.


Året 2021 har været fyldt med planlægning, udregninger, opmålinger, møder og endnu mere planlægning og udregning og alligevel har vi nået:

*Sætte 1000m hegn op så den fremtidige træningsbane og fritløbsområdet nu er indhegnet.

*Rydet godt og grundigt op i stalde og lader.

*Fazer har deltaget i flere udstillinger i Juniorklassen desværre uden de eftertragtede Junior CERTer og er nu klar til Mellemklassen.

*Fazer har bestået LP1 med hele 193,5 point ud af 200, som sendte ham til Vinder af LP1 i DBSK i år og satte pointrekord i LP1

*Fazer har ligeledes bestået Rally Begynder 3 gange så han har også erhvervet sig Rally Begynder Mester-titlen (RBM).

*Amanda har hentet 2 x bestået i Rally Begynder klassen så hendes Mester-titel ligger lige om hjørnet og lige så LP1 titlen, for hun har bestået med en stor 2. præmie midt under et Skybrud.

*Aragon har haft det svært med energien i LP3 det meste af året, men her til vores sidste stævne, gik han igen med sin vanlig glade iver, men desværre kom der et NUL, og andre småting, så det blev ikke til nok point.

Sidste Nyt

20/5 2021

Jeg må lige starte med at juble, hele 2 kuld er der varslet, ja det ene er endda ankommet, og det næste kuld kommer til Sankt Hans, begge med Charlie som farfar.


Her til venstre, Schweiziske Dayla Von Kopfrein fik 2. Maj 7 fine hvalpe, 3 hanner og 4 tæver, med Charlies søn fra Dailie-Kuldet, Skovlunden´s Anton.


Og i dag er der tikket en ny herlig besked ind, om at fine Kronby´s Elejsa (herunder tv.)  DK10909/2017  HD:A  AD:O  OCD:Fri  Index 105  er scannet drægtig med Charlie og Pinjas søn Berlemo´s Achilleus  DK14370/2015  HD:A  AD:O  OCD:Fri  Index: 103.  Ellers er vi ved at være godt klar til årets store Berner-Begivenhed........Camping-Weekenden i First Camp. v. Hasmark Strand, med LP, Rally og Udstilling inkl. div. Restriktioner, Afstand, Afspritning (indvendig ;o) og udvendig, Mundbind, Corona-Pas, Podning inden trods alt det forudgående. Så håber alle er lige så engagerede, så vi alle også kommer derfra som vi kom....uden Corona.  Jeg selv er dobbelt-Vacc. for 14. dage siden og PCR-podet inden ankomst. Og....nu venter vi spændt på om rygterne holder, at der åbnes op for 500 deltagerer til udendørs forenings-arrangementer.


Aragon skal kæmpe for at få sin 3. og sidste 1. præmie i hus, dertil giver jeg ham Charlies gl. Stævne-halsbånd på, som Held og Lykke eller..................kommer jeg måske dermed til at vække den store Smadremands-ånd, som Charlie var så fantastisk god til at tage med sig ind på LP og Rally banerne.......eller har Smadremands-Ånden måske endegyldigt slået sig ned..........i Skønne Amanda, for hun er da godt nok noget af en uheldig "lille" pige....Hvis noget er i stand til at vælte i en radius af 10m omkring hend, ja så får hun med garanti det til at styrte sammen om hende, men når det sker er hun over alle bjerge....så adrætheden har hun så sandelig også fået med i pakken fra farfar Charlie.

Det er nu dejligt at have ham på små korte visit hver dag, Smadremanden-Charlie, for det har vi.......Amanda ligner Charlie helt vildt, både i udtrykket i øjnene og i "Hovsa......, nå Pyt.......Hovsa."Årets LP3 på Hasmark er iøvrigt noget helt ekseptionelt, i år starter der hele 4 bernere i LP3, det bliver da MEGA fedt at se 4 skønne, dygtige bamser kæmpe sig igennem alle øvelserne.

Jeg glæder mig i hvert fald helt vildt til at se alle sammen, sikke en FED fælles-Sid vi får lavet i år.


Amanda og unge Fazer skal selvfølgelig også forsøge sig i LP1 for første gang, begge teenagerne har slet slet ikke været med rundt til div. stimuli-træninger, som ellers er min vanlige måde at gøre dem klar på, pga. Corona, har mange ting taget længere tid, og så har vi jo også Byggeprojektet Charagon´s Hundehus, der har taget en del tid i den foreløbige planlægning.

Se mere om Charagon´s Hundehus på denne side.


På Gimperi-området, har jeg også fået et par nye forme hjem,lidt Påskeagtigt, men jeg synes faktisk fint at de kan stå fremme meget længere end kun til Påske, det gør de herhjemme, se mere Gimperier her.11/2 Aragon Sprang jo sit kortbånd i Sep. 2020 efter en vild og aldrig-har-Aragon-da-løbet-så-stærkt tur ud over marken ved gården, sammen med unge Amanda.


Aragon har OnOff tidligere bøvlet med lidt halthed ved overbelastning, netop af ve. bagben, hvor korsbåndet d. 14. Sep. sprang helt.

Flere dyrlæger havde ellers diagnostiserede haltheden til at være en forstrækning i baglåret, men efter denne spurt, blev han bedøvet for undersøgelsen og da han ikke selv stæmpe imod med sine gode muskler, ja så kunne dyrlægen tydeligt se at der var for meget bevægelighed i knæledet, dvs. intet korsbånd til at holde sammen på knæledet.


Han blev genoptrænet, fik udstrækninger, blev masseret, afkølet efter træning og fik lazerbeh. og er kommet sig super fint igen.

Da der kom lidt sne feb. 2021, skulle vi virkelig være efter Aragon, for han spæner for vildt rundt, hopper og springer rundt og vender selv i luften.

Så han er kommet sig rigtig rigtig godt efter operationen.

12/12 2020


Nissen har været på spil oppe i vores lille Skov, som man kan booke tid i OnLine.                           Se mere ved at klikke her.

Dvs. Nissen har hængt 10 sedler op med lidt nyttigt info på.

Så mens din hund læser "avisen fra Skovbundsforlaget" ;o) ja så kan hundeføreren måske blive lidt klogere, ved at have øjnene med sig.


Aragon hygger sig også for vildt, når vi går i hallen for at træne,  i dag stod den på Core/balance træning på div. PawPotch, vippebrætter og akamler i allemulige størrelser, som skulle forceres både forlæns og baglæns - Det var han ret sej til og strak også sine bagben rigtig flot ud.

Aragon har altid dgl. strukket sig x mange dette gjorde han dog ikke lige efter korsbåndsoperationen, men er heldigvis begyndt på sine bagbensstræk igen nu. Herligt

30/11 2020

Aragon er ved at være rigtig godt på vej med sit ben, efter korsbåndsoperationen. Han havde lidt komplikationer i starten med massiv hævelse, en cikatrice der brast og det gjorde at han ikke brugte benet, så det svandt hurtigt ind til et lille kyllingelår. Men efter et par trælse uger og gode venners råd og lys-terapi-maskine, massage, Fys træninger ved dyrlægen og udstrækninger.......og alt det løse, så kunne jeg igen lade ham få lov til at lave lidt triks og simple øvelser enten "Vis de 2 små hvordan man skal holde en apport" eller lave små simple Rally øvelser - Han strålede og blev igen den gode gamle Aragon. Utroligt hvad lydighed og triks betyder for vores glade store bamser, når de har fået øje op for alt det sjove vi kan lave sammen, under træningen.

received_406532363865013
received_200030821653277
received_381256342928190
received_417344279674919
received_155241349633311
received_361390968292855
received_194958222110099
received_2797798773834670
received_138879750994492
received_2876638875903348
received_373792423930021
received_143522710443170
received_407107760337449
received_1318867641822775
received_3326317567479436

Jeg skrev "de 2 små" og det er hentydet til mors Amanda og min lille nye Fazer, nærmere bestemt Tulipános Berni Fazer, han er min nye lille Guldklump, fra Ungarn, efter Kaimon Gerheil Earth Wind And Fire og Tulipános Berni Yummi.

Han er en sød lille dreng, mega kælen og en kæmpe charmetrold og så er han så opsat på at gøre det bedste han kan når vi er af sted til træning. så jeg takker 1000 gange for tilliden Kira Martin og Nicole Hecksher

Og TaDaaaa så har jeg endelig fået min egen træningshal, Jep, jeg har fået min far til at rydde op i de 3 store lader som gården i Kestrup indeholder og Wupti, så blev der lige plads til hundetræning, indendørs inden vinteren starter, men gulvtæppe selvfølgelig.......og nøj hvor er hundene vilde med at være derude. Aragon skal bare have en sprække i døren på størrelse med.......nå ja....Aragon, så stryger han ind og finder feks. et vippebræt at kravle op på. Så kær er han.

Jeg kommer til at udbyde forskellige ting i hallen, såsom undervisning i Rally, LP1, LP2 og LP3, Ringtræning ved mig og jeg arbejder pt. på at få fat i en rigtig god handler til en Tema-dag i Ringtræning og ligeledes omkring Træning frem mod LP konkurrencer.


Derud over så er jeg skrevet op til at starte på DcH´s Instruktør uddannelse i det nye år, og derfor vil mine weekender nok blive ret pressede og undervisningen derfor primært ligge på hverdagsaftner.


Derudover har vi jo også den lille skov som vi selv plantede i ca. 2009 og som fint ligner en skov efterhånden. Den er selvfælgelig indhegnet og der er kode på lågen.

Man booker sig ind OnLine og sikre sig at man har booket tid nok, til at hunden har forlagt både Skoven og Hallen når ens bookning er slut, således sikres det at fremmede hunde, der måske ikke bryder sig om det sociale, kan færdes i Skov og Hallen uden at skulle forholde sig til andre hunde.

Man kan selvfølgelig også aftale med andre at samles og bruge begge dele sammen.


Se mere om Priser og hvordan du bliver oprettet til at kunne booke dig ind i Hallen eller Skoven. Klik Her

 17/9

Aragon ligger her ved siden af mig og sover narkosen ud.

Han sprang sit ve. bagbens korsbånd i tirsdags, da han som så mange gange før, drønede en stor runde ud over marken, det elshan sådan, men denne tirsdag, blev det for meget for korsbåndet, der if. dyrlægen har været beskadiget på et tidligere tidspunkt og nu blot ikke kunne holde længere.


Han er opereret idag og det hele er forløbet godt.


Aragon nåede på sine 2 sidste LP-prøver at hive 2 x 1. præmie hjem i LP3, dvs. han mangler bare 1, men jeg er ret overbevidst om at hans chance for at blive Dansk Lydigheds Champion røg samtidigt med korsbåndet.

Aragon har, som sin far havde, et helt specielt (for racen) drive på LP banen, det ved jeg og har haft mange gode oplevelser med ham, som jeg mindes med glæde, nu hvor drømmen om en ny LP Champion i DK efter 10 års pause fra uddeling af den titel, nok er uopnålig, for Verdens bedste Aragon.


22/8

Vi har længe gået og drillet mors lille Amanda med at hun var en MandagsModel (fordi hun er vokset sig til nogle ekstremt lange lemmer), men da vi så tog til Skue i Syd havde vi tilmeldt Amanda til Hvalpe Klassen, og minsanten om hun ikke blev Bedste hvalp af 3 tævehvalpe, ingen hanner).

Så nu bliver vi jo nok nødt til at kalde hende Model Amanda

15/6

Lille Amanda er flyttet ind hos mine forældre, for et par mdr. siden.

Hun er Charlie´s Barnebarn

Far: Berlemo´s Achilleus (Aslan)

Mor: Bernerhøjens Izza The Gratefull

Både Karla og Aragon har taget rigtig godt imod den lillle Amanda, der vist har tænkt sig at blive en stor dame, hun er i hvert fald udstyrret med nogle gevaldige benstammer og poter.

Til min mors fødselsdag 4/4 mødtes vi med Lenette, Mogens, Pinja og Babuska i Hindsgavl og gik en lang tur. Lille Amanda skulle selvfølgelig ikke gå så langt, så hun havde sin RollsRoyce med (en gammel udslidt barnevogn) som hun selv beder om at blive løftet op i, når hun har været nede og gå et lille stykke.

Her fra venstre: Aslaug´s Pinja (Aragons mor), Berlemo´s Aragon, Kjær´s Faith No More  (Karla, der er Aragons kusine) og Amanda.


Fam.Foto

Aslan og Izza forrest


Alfred, Alvilda,

Amanda og Alma

holdes af Aslans "piger"

20/4 2020

Hold nu op, hvor er det svært at komme videre uden min dejlige Charlie, han er med mig hver eneste dag, i skyggerne, lydene og små glimt når Aragon går forbi eller står på afstand og kigger.

Vi havde som så mange andre fyldt kalenderen godt op med dejlige udflugter, stævner osv. men nu er der bare pause, pause og pause.

Det gør det ikke nemmere at komme videre med hverdagen, træningen af Aragon og begrænser alle de dejlige komsammener, vi var vandt til og nød så fantastisk meget - Håber det kommer tilbage i en eller anden, tilnærmelsesvis lignende måde igen engang.


Så her i pausen fra alle de hunde-aktiviteter, stævner, udstillinger og udflugter vi var tilmeldt, men ikke skal til alligevel, ja så har jeg brugt tiden til at laver lidt forskellige Gimperier.

Jeg har forsøgt at skrive lidt om de forskellige ting, se mere ved at klikke her.


Jeg sælger noget af det, så kig lidt rundt og giv mig en besked på Messenger, Mail eller SMS, hvis du er interesseret i noget af det.


22/12 2019

                                Så må jeg til at opdaterer med den værste besked man kan.


Min kære, store, dygtige, fantastiske Charlie har forladt os, ligeså pludselig som han dukkede op i mit liv, som omplaceringshund på 8 mdr. - ligeså pludselig var alt håb ude og han rejste fra Aragon og jeg.

Søndag morgen d. 22/12 ville han ikke gå med på morgenturen, han lå sig ned så snart jeg tog snoren af ham som vanligt, på marken, vi vente selvfølgelig straks om og gik hjem imens jeg ringede til Dyrlæge Vagten.

Jeg troede han var blevet forstoppet af det seneste kødben, det blev han hurtigt den sidste tid, men nej det var værre.

Dyrlægen fandt blod i bughulen og knuder i milt på scanning, formentlig kræft.

Jeg blev nødt til at få han åbnet for at se om der var et lille spinkelt håb på at et JuleMirakel kunne redde min dejlige, TipTop adrætte sportsmand, men nej......både milt og lever blødte hvorfor bughulen var blodfyldt.

Vi blev nødt til at lade ham gå direkte ind i den lange søvn.


Han er så helt ubeskriveligt savnet, specielt af lille Aragon, der pludselig stor uden sin far, beskytter, husets overhovede, lege kammerat og omsorgsmester.


Der var så meget mere Charlie og jeg skulle have oplevet sammen, han stoppede i den grad på toppen, den skønne Smadremand.

The King has left The Building - må man nok sige.

Charlie smuttede lige som han var blevet Nordisk Champion d. 16/11, havde opnået en stor 2. præmie i LP3 i Nordsjælland, hvor han manglede sølle 3,5 point trods at han havde fået et NUL i en øvelse. SÅ tæt på, flere gange, var han den kære store glad og fantastisk arbejdsivrige dreng.  Altid klar med et kæmpe WUFF når jeg gav ham en kommando, som sagde han "Det er modtaget, jeg kan godt!"  Det var så bare ikke altid liiiige det som Charlie så mente han hørte han skulle, som jeg rent faktisk bedte ham om, så de kære NULLER, fordelt et eller andet sted i prøven, dem var han ekspert i at have med.


Charlie lever videre i 25 fantastiske hvalpe, fordelt på 5 kuld, 4 i DK og 1 i Sverige.

Jeg glædes over alle de skønne mennesker som Charlie sørgerde for kom ind i vores liv, og jeg glædes over de mange og skønne tilbagemedlinger fra hvalpe-ejerne om hvor skønne og højt elskede de små Charlier er, hver og en.


Charlie var en ener, han valgte at komme til mig som 8 mdr. hvalp/unghund, men en masse ballade, udfordringer og frustrationer fra min side af for hvordan skulle han dog blive til en skøn hund, for han var stor og fræk og ekstremt hurtig og adræt, så han var hurtigt over alle bjerge. Men som mine 2 tidligere bamser, så gik tiden, vi oplevede en masse sammen, på ferier, til Udstillinger, til Lydigheds og Rally stævner, ifb. med parringer og fødsler og Charlie voksede op og bliv ligeså fantastisk som mine tidligere bamser Ludvig og Thello, men Charlie havde mere i sig, han var tilmed smuk.


Han mestrede flere år i træk at være på udstillinger både i DBSK/Hasmark og i DKK regi, hvor han startede hele 3 dicipliner på samme dag, og klarede sig godt alle steder. Dvs. han blev udstillet i de store åben han klasser, 2 af dem på Hasmark med 25 hanner bare i Åben og vandt åben klassen og fik CERT 2 gange på Hasmark (2016 og 2017) samtidig med at han på dagen startede og vandt sin LP2 og i DKK regi endda også startede Rally Ekspert på samme dag.

Det var simpelthen ufatteligt, hvordan han kunne omstille sig fra den ene ring til den anden og han har altid nydt at have publikum på. Publikum fik han også når vi flere gange har kørt udstillngsdommeren ind i ringen med Vogn, eller kørt en ny"slået" konfirmand hjem fra kirken, det nød han.


Charlie resultater på Lydighedsbanerne var mange og flotte. Flere gang måtte vi gå forbi alle de øvrige racer for at stille os øverst på præmie-podierne. Berneren kan nemlig godt være med i LP og Rally, langt fremme og blandt alle de øvrige racer, som i Charlies tid dog alle var mindre end ham. Han var den tungese hund i LP3.....altså lige på nær sin søn Aragon.

Berneren kan være med også oppe i LP3, det viste Charlie om nogen og han har af flere dommere fået tilnavnet Danmarks Hurtigste Berner og altidmed kommentaren "stor og glad, arbejdsvillig hund" og det var også den fedeste følelse at gå med, til træning, i fritiden og til stævner, når jeg havde en stor, glad, dansende bamse ved min side, der bare ventede på hvad jeg bedte om næste gang, så han kunne løbe ud og udfører den ene svære øvelse efter den anden, simpelthen bare for at glæde mig (og lidt for at få en pølse), Vi nærmest smeltet sammen til én og samme, når vi gik der i VORES egen boble.


Ære være dig, min store smukke og fantastiske bamse Kjær´s Dancing With Charlie

Født: 9/3 2012 - Død 22/12 2019

Årsag: Kræft i Milt og Lever.

Titler: DKCH, SECH, NOCH, NORDCH, DKRLCH, LP1, LP2, LP3, LP3


Charlies Lydigheds og Rally resultater i DBSK

 

DBSK´s nr. 5 i LP1 2014

DBSK´s Bedste Rally Begynder 2014 og direkte kvalificeret til DKK´s DM i Rally 2014

DBSK´s nr. 1 i LP1 2015 og DBSK´s  LP-Hund 2015

DBSK´s nr. 3 i Rally Øvet 2015 og 2016

DBSK´s nr. 1 i LP2 2016 Fik  den dag sit første DK CERT i udstilling med 25 hanner i åbenklassen.

DBSK´s nr. 2 i Rally Ekspert 2016

DBSK´s nr. 3 i Rally Ekspert 2017 og blev Dansk Rally Lydigheds Champion.

DBSK´s nr. 1 i Rally Ekspert 2018

DBSK´s nr. 2 i Rally Champion 2018

DBSK´s nr. 1 i LP2 2018

DBSK´s nr. 1 i LP3 2019. Opnåede 2 x 1. præmie i LP3 i 2019 og var 4 x kun 2-4 point fra 1. præmien trods et NUL i en af

                                 øvelserne.


Charlie´s udstillinger:

Dansk CERT nr. 1 på Hasmark 2016

Dansk CERT nr. 2 i Slagelse 2016

Dansk CERT nr. 3 og Dansk Champion på Hasmark 2017

Svensk Champion 1/7 2018 i Borås

Norsk Champion 16/11 2019 i Lillestrøm

Og dermed nåede han at blive Nordisk Champion i Nov. 2019 lige inden den titel udgik med 19.

Charlie Roskilde maj 1601 (2)
image10
image8
image2
LP3 Vejen aug19.3
LP3 Vejen aug19.1
LP3 Vejen aug19.2
Brun vogn 2
Brun vogn 1
LP3 KIP 2 070619
LP3 KIP 070619
Hammeren 2
Vogn Drenge_edited1
Estrup 2
Vejers 6_edited1
Vejers 3
Vejers 2
WP_20160626_17_53_15_Pro
WP_20170122_15_36_13_Pro
WP_20170626_17_54_02_Pro
WP_20170702_14_57_11_Pro
mor, far og børn
jan 2015 1
Ny DKCH
Odder 17 RØM og Første Expert CERT
Opdrætter Hasmark 2
Rally1
Rally7
Rally6
Spring
LP1 AArslev 1
LP1 Aarslev 14
LP13
Charlie 2
Charlie Hasmark18
Charlie13
Charlie8
Date 1

Charlie tog på en "lille" udflugt fra d. 7-16/11.  Turen gik over Sverige til Finland, til 2 udstillinger i weekenden.

Lørdag fik vi Exelent og en super kritik, men kun 4 af 6 Champ.hanner fik CK, hvilket resulterede i at dommeren løb tør for CK-hunde i BHklasse, så han kunne slet ikke uddele et Finsk CERT - POKKERS, havde han givet Charlie et CK, med den fine kritik, så var det Finske CERT landet på Charlie uanset om han stod aller sidst, der var nemlig udelikkende Champs der havde fået CK.

Søndag fik vi så Very Good som 5 af 6 Champ.hanner fik, den sidste Champ.han fik Exelent, men INGEN CK til de 6 Champ.hanner - DVS. dommeren mente åbenbart at INGEN af de 6 Champ.hanner burde være blevet Champ.!!!!! AHHHHH!!!!! Come On kære Svenske dommer og bernerkennel-fatter.


Nå Pyt, vi tog retur til Sverige og hjem over Norge også til 2 udstillinger.

Fredag blev det til Exelent, 4. plads i Champ.klassen med CK.  Også her blev der kun pladceret Champs. i BHklassen, så Charlie og 2 unge hanner blev kaldt ind for at løbe om CERTet, som en af de unge så løb med.

Lørdag var så sidste chance for endnu et Nordisk CERT og sidste chance for at blive NORDISK Champion, da denne Champ.type udgår med 2019.

Charlie var MEGA klar, løb med stor iver, stod flot og charmede sig dæleme til Exelent, Vinder af Champ.klassen, CK og så løb han sig til Vinder af Bedste Han klassen, fik det Norske CERT og sit første CACIB og blev dermed NORDISK Champion.

Fantastisk FED oplevelse.


Så nu er Charlie så Dansk, Svensk, Norsk Udstillings Champion og dermed Nordisk Champion samt Dansk Rally Lydigheds Champion og mangler så stadig sin sidste 1. præmie i at blive Dansk Lydigheds Champion.

HOLD NU OP hvor er jeg pave-stolt af min dejlige, glade, smukke og lydige Charlie, der med 7,5 år bestemt ikke er gået på pension hverken i LP eller udstillingsringen.

image8
image3
image7
image0
image1
image2
image11
image6
image10
image9

Jeg har ifb. med 1 parring (Midt Nov. 2019), hvor sæden skulle lægges op i livmoderen, testet Charlies sæd og den viste sig på det tidspunkt ikke at kunne bruges. Der var sædceller, men de havde ikke den store energi og bevægede sig ikke lystigt fremad, som det kræves af dem.  Et par uger forinden havde Charlie 2 vellykkede parringer (7,5 år var han der) men den tæve gik desværre tom.

Jeg kan derfor ikke udelukke, at Charlies avlskariere er slut, måske har han forstørret prostata, der kan "lukke ned" for sæden.

De fleste hanhunde over 5 har forstørret prostata i en eller anden grad. Hos hunde giver det som regel ikke vandladningsbesvær, men kan påvirke sæden negativt. Der er intet at mærke på Charlie, han er frisk, arbejdsvillig og glad.

Jeg tester i hvert fald hans sæd inden evt. nyt parringsforsøg.


I tilfældet med tæven der skulle have sæden lagt op i livmoderen, kiggede vi så sæd-kvaliteten på Aragon.

Han havde SLET INGEN sædproduktion og dyrlægen bemærkede at hans testikler var både markant små og bløde og DET skal de ikke være.

Der er derfor sendt div. prøver til undersøgelse (Urin, Sæd og blod) og jeg ved i skrivende stund (Sidst Nov. 2019) ikke noget om behanlingsmuoligheder eller hvad han fejler.

Han fremstår frisk, fræk og glad som altid, intet at mærke på ham, heller intet at pege på ift. hans Libido (Lysten fejler intet når vi møder lækre damer)


Så en sidte mulighed for stamtavle-lighed, var at ringe efter hjælp fra Aragons bror Berlemo´s Achilleus (Kaldes Aslan), hvis sæd var TipTop/95% i kvali sagde Hinnerup dyrlægen.

Så Aslan blev brugt til tæven og vi afventer resultatet, når den tid er i Dec., om der kommer små BjørneBjørne efter Charlie.

Det håber vi i hvert fald at der gør.


Og her 20/12 fik vi svaret fra Izza´s scanning - Der ses små BjørneBjrørne derinde, så Charlie skal være farfar og Aslan skal være far.


Sødeste lille flittige Aragon fik lov til at komme op til LP3 prøve i Viborg d. 20/10 og sikke da en glæde han viser.

Jeg er helt sikker på at han mente han styrrede den prøve FOR VILDT.....At dommer Wagn så ikke var af helt samme overbevisning det lod Aragon sig ikke mærke af.

Det blev til 2 NULLER, begge fordi Aragon ikke får stoppet hurtigt nok op når han f.eks. i Indkald, kommer drønende i fuld firspring og skal stå bom-stille inden han er løbet 3 hundelængder fra kommandoen STÅ lød og ligeledes går han for mange skridt i Kegle øvelsen efter STÅ-kommandoen.

Men helt ærligt.......At få 2 Nuller KUN fordi han stopper for langsomt op, det er da for vildt, så må der lige trænes lidt mere på "Hør Nu Efter Og Stop Når Jeg Siger Det!"

Men det er altså svært når man har fuld fart fremad, masser af vind i håret og er Stævnets mest ihærdige GadeDreng, der fik både Dommer og Pr.Leder til at smile ret højt ;o)

Det kan jeg godt lide.


Aragon kæmpede sig til sin første beståede LP3, dog kun med 3. præmie (if. dommeren), if. Aragon selv, så udløste den præstation selveste Championatet på én gang, BastaBum ;o)

LP3 Vejen aug19.1
LP3 Vejen aug19.2
LP3 Vejen aug19.3


SÅ SLOG SEJESTE CHARLIE TIL IGEN.


Charlie vandt LP3 over 3 hunde i Vejen lørdag 31/8, hanfik 264,5 point o gdermed sin 2. 1. præmie (så mangler vi kun én endnu)

Han var så sej, at klare det i 27 graders varme og med en helt spændt nakke/skulderregion, fordi han om tirsdagen var blivet skukket af en Veps 4-5 steder i nakken, men det lod han sig overhovedet ikke mærke med.

Men træt, det blev han og var også søndag, så da sluttede vi på 3. Vinder, med en 3. præmie, men samlet over de 2 dage, blev han så alligevel 2. Vinder af KredsMesterskabet (som løb over de 2 dage).

Er SÅ MEGA stolt af den sejeste Charlie jeg kender 😉


Tak for hjælpen med at slæbe lørdag Lise.
Søndag trak Aragon og Karla telt og alt Happenguttet ud på vogn, det gav flere søde kommentarer og venlige smil af sig.

Charlie og Aragon var til BernerTræf på Gammelbro Camping i Årøsund i weekenden og Werner havde taget en ny FEEEED vogn med til os.

Den blev straks gjort træk-bar så vi kunne køre en lille omgang.

Den er endnu større end deres grønne vogn, og trænger til en meget kærlig hånd, så den opgave har jeg sat min far til 😉


Det var et dejligt hyggeligt Træf, som nok ikke er sidste gang, men det ligger i samme weekend som der er Udstilling o gLP på Bornholm og i 2020 er Charlie jo i Veteranklassen og der skal han sandelig vises frem, så smidig og adræt en "ældre herre" som han er.

Brun vogn 1
Brun vogn 2
Brun vogn 3
LP3 KIP 070619
LP3 KIP 3 070619

SÅ GJORDE HAN DET SGU`


Charlie vandt LP3 over 8 hunde, da vi besøgte vennerne på Karlebo´s Ivrige Poter´s træningsplads d. 7/6 2019.

Han lavede et flot program og fik hele 281,5 point (der skal min. 256 point til en 1. præmie)


Så nu har vi LP3 titlen i hus,

MEGA stolt af ham.


Så går vi på en længere ferie-pause og vender forhåbentlig tilbage til kampen om de sidste 2 1. præmier i LP3 på vejen frem mod titlen - Dansk Lydigheds Champion.

Charlie ser ud til at bekomme sig fint med ferien, uden at gå helt i stå, så jeg håber den dejlige gamle dreng har lyst og kræfter til at fortsætte vores leg på LP-banen.

Agnes 2
Agnes 3
Agnes og Anton
Anton 2
Ophelia 10 år
Agnes Avlsdag (2)
Anton Avlsdag_edited1

DBSK´s Avlsbeskrivelses dag 4/5 2019


Agnes og Anton var med til BernerKlubbens avlsarrangement 4/5 og det klarede de rigtig godt.

De er fint og harmonisk voksende og har det mest fantastiske temp.

Ingen af dem er jo trænet i at blive fremvist og rørt sådan ved af fremmede som dommerne jo gør, men det klarede de nu fint.

De e langsomt voksende, ligesom Charlie var, og de skal nok få mere fylde på om nogle år.

Begge er lige på mindste mål.

Anton trykkede sig en del under stang-målningen, men jeg er sikker på at han nok skal få lidt mere "hår på brystkassen" med tiden.

Agnes er feminin og utrolig smuk, stod dog uden pels så dommerne kunne da se hvad hun var for´n en ;o)


Og så stillede Aragon lige op overfor sin mormor Aslaug´s Ophelia der blev 10 år på dagen - Tillykke til Ophelia og alle os der er i familie med hende.

Påsken 2019

 

Drengene er blevet godt kørende

 

Jeg har fundet den fedeste gamle vogn til drengene.

Det er en Murer-trækvogn på træ-jern-hjul fra 1900-tallet.

Den lyder fantastisk godt når den kører rundt på veje og stier - rystede på brostenene så vi troede den sku´ falde fra hinanden, men den holdt så fint og drengene gik stolte rundt på den smukke Estrup Herregård.


Vogn Drenge_edited1
Estrup 3
Estrup 2
Estrup 1

LP3 i Påsken i Bøgeskov.

 

AHHHHHR hvor vi kæmper med den LP3.........Hold nu op.....Ligesom man synes den ene øvelse er ved at være stabil nok, så glipper det på en af de andre øvelser. Det er stadig ikke lykkedes Charlie og jeg at lave en prøve uden et NUL et eller andet sted.

I Påsken var det så Næseprøven som Charlie ikke synes han gad lave, han løber ud og stiller sig midt i pindene og så går han i stå uanset hvor meget jeg opmundrer ham til at søge.

Men alle øvelserne manglede nu noget, han skulle have alt for mange ekstra kommandoer, så den præstation får man ikke nogen 2. eller 1. præmie for, så vi måtte nøjes med 2 store 3. præmier. Æv.

Vi må finde på en måde at få brudt Charlies dårlige hørelse........Tænker på at lade Aragon løbe efter apporten eller finde næseprøven foran Charlie, hvis Charlie bare står, for at stå.....så kan Aragon jo ligesågodt få det Flæstesvær Charlie åbenbart ikke gider have selv!

LP3 i IEC Viborg 15/3 2019

 

Uha det er ved at være tæt på nu, vores 1. præmie i LP3.

Lørdag manglede vi kun sølle 2 point og vi fik endda et nul i "Lynet"/Stå-Sit-Dæk-Øvelsen.

LP3 i Sorø Hallen 9/2 2019

 

vi var til Lydighedstævne på Sjælland d. 9-10/2, hvor begge drenge var tilmeldt i LP3.

Aragon nåede dog ikke at blive klar og sikker nok i øvelserne, så han bestod ingen af dagene, han får lige lov til at træne lidt mere inden jeg stiller ham igen.

Charlie derimod var SÅ klar og specielt om lørdagen, her fik han desværre NUL i Kegle-øvelsen da han glemte at tage Springet på tilbagevejen og havde lidt ekstra kommandoer, men havde rigtig flotte karrekterer i de øvrige øvelser.

Han endte med en stor 2. præmie, kun 15 point fra en 1. plads og Kegle-øvelsen kunne ha´ givet op til 40 point ÆÆÆÆÆÆV.

Charlie blev nr. 6 ud af 17, det var virkeligt flot og han fik mange klapsalver under sin prøve, men det så virkeligt også flot ud det han fik lavet.

Årets Hitlister 2018

 

Endnu engang er drengene et par flotte repræsentanter for Lydigheden i DBSK´s LydighedsHitlister og Charlie har endda også sneget sig med på Udstillingshitlisten selvom han kun er udstillet 5 gange i DK i 2018.

Skønne Skovlundens Asta, Charlies datter, er ligeledes kommet med på UdstillingsHitlisten - Smukke smukke pige.

 

I sommerferien fik Aragon jo sin LP2-Titel og derfor begyndte jeg at træne op til LP3 med dem begge.

Det er et fantastisk privilege at have 2 bernere i LP3 - Det er en MONSTER svær klasse for drengene og vi er da også kun omgivet af små vimse "Lydigheds"racer - så der bliver lagt mærke til drengene, når de kommer dundrende i galop ned over halgulvet ;o)

LP3 er svær og der kommer MEGA hurtigt fejl og der er stort set ingen ekstra kommandoer at kunne støtte hundene med, så nullerne sidder løst på dommerne.

Drengene kæmper og gør alt det bedste de evner, men det er stadig ikke lykkedes os at bestå klassen....endnu ;o) ......Men så længe de synes der er sjovt, så fortsætter vi "kampen" i 2019.

Drengenes DBSK Lydighedsresutlater 2018 er:

 

Rally Ekspert (De eneste 2 i klassen)             Rally Champion (De eneste 2 i klassen)                     LP2

Charlie Vinder                                                Aragon Vinder                                                             Charlie Vinder

Aragon 2. Vinder                                            Charlie 2. Vinder                                                          Aragon 2. Vinder

Årets sidste udstilling

 

Strib udstillingen 2018 løb af stablen som vanligt, midt Nov. 2018 og i år deltog lille Charlie og LyNet fra CharBorali-Kuldet. Der var 12 i hver af deres baby klasse så konkurrencen var Max hård. De fik begge 2 Særdeles Lovende men blev ikke pladseret.

Men de fik en rigtig flot kritik begge 2:

Knapt ½ år gammel, middel størrelse, velformet hoved, mørke velformede øjne, korrekte ører, prima stop, korrekt saksebid, middellang hals, udmærket over- og underlinje, godt forbryst, tilpas kraftige benstammer, udmærkede poter, velansat og båren hale, udmærket hvalpepels og prima farver, dejligt temperament.

 

Sommerferien 2018

 

En af sommerferie turene gik til Bornholm og hjem over Ångelholm til Svensk specialhunde/Jubilæums udstilling.

 

Bornholm er og bliver en fantastisk Dansk ø.

I år var tøserne Lucy på 8+ år og Karla med og specielt Lusse klarede alle turene i flot stil og hun svømmer så snart hun får chancen til det, om der er store bøljer eller ej - Hun er en fantastisk dejlig pige.

Jeg havde jo også meldt drengene til LP til DKK udstillingen d. 18 og 19/8 - Aragon skulle forsøge at tage sin 1. præmie i LP2 hjem og Charlie var oppe første gang i LP3, men vi havde ikke fået indlært alle øvelserne så jeg forventede mig kun at få nogle erfaringer med hjem fra LP3 prøverne og det var også det det blev til for Charlie. Men Bette Aragon tog en 3. præmie lørdag og sin 1. pæmie om søndagen - Juhuuu - Så har Aragon også adgang til LP3 når jeg mener han er klar til det ;o) Så fedt at have 2 Bernerdrenge i LP3 :o)

 

På vejen hjem fra Bornholm kørte jeg lige forbi ;o) Ångelholm til Svensk Specialklub udstilling og det var godt vi gjorde det da.

Charlie og Sonja´s 2 smukke tævehvalpe Hotlips (Sigrid) og Hotline (Chloey) deltog i en MEGA stor Babyklasse (Med 13 Babypiger).

Tøserne blev ikke pladseret med fik begge fine kritikker med hjem og jeg fik lige hilst på specielt Chloey´s søde familie, det var dejligt.

 

Drengene blev selvfølgelig også udstillet, når jeg nu var der alligevel ;o) Og sikke da en dag!!!!

Aragon i Åbenklasse med 10 - Vandt klassen og fik CK.

Så kunne jeg jo godt regne ud at hvis Charlie også fik CK (Som han jo plejer at få) så ville jeg mangle en handler, når jeg skulle ind i Bedste Han klasse med 2 på én gang - Så jeg fik søde, dygtige Wilma Strandberg til at løbe med Charlie så jeg kunne løbe med Aragon, der jo kunne tage CERTet hvis heldet var med os.

Wilma og Charlie "snakkede" super fint sammen og de løb sig simplethent til Vinder af Bedste Han Klassen, mens Aragon og jeg endte som 2. Vinder og derved fik Aragon det Svenske CERT - Hvor vildt - Sikke en fed en oplevelse.

Takket være dygtige Wilma. 1000-Tak for hjælpen.

1-7/7 2018


En heeeeerlig Svensk Udstillings/ferie tur er veloverstået - Og jeg kom hjem med en ny Svensk Champion.

Charlie hentede sit Svenske CERT i Borås 1/7 på sin 5. Svenske udstilling. Inden da har han samlet 2 reserveCERTer - SÅ stolt af fyren.

DK Champ.  SE Champ.  Rally Champ. Charlie :o)


Aragon klarede sig også over all forventning.

Han blev plac. med VG 3. Vinder af 4, EX 3. Vinder af 4 og VG 4. Vinder af 8.


Karla og "gamle" Lucy (og mine forældre ;o) nød vist også ferien, hvor vi bla. besøgte "Det Svenske Grevskab" på det facinerende Brahehus i fantastisk sommervejr. Så blir en ferie da ikke meget bedre ;o)

17/6 2018

 

Bora har i dag født 4 flotte hvalpe, 2 hanner og 2 tæver. Bora klarede fødslen uden dyelægehjælp, dygtige fine Bora.

Jeg er altid så MEGA glad når tæver føder naturligt og jeg må sige at Charlie´s "Piger" har været rigtige dygtige. 5 Kuld og kun 1 kejsersnit og dette kun af den sidste hvalp - Godt gået tøser 😉

 

Hvalpene er alle reserverede.

 

Bora:                             Kjær´s Dancing With Charlie

DK10993/2015              DK05138/2015

HD: B                           HD:A

AA/O                           AA/O

OCD:Free                    OCD:Free

DM:Free                       DM:Free

HS:C                            HS:C

(Tæt på B Index)

9-10/6 2018


Vi har været af sted til DBSK´s jubilæums Udstilling/Lydighed stævne i Hasmark.

Som traditionen tror igen med CampLetten hvor mine forældre og deres 2 bernere også overnattede samt Lenette og Mogens i telt ved siden af, så ialt 6 hunde (3 hanner og 3 tæver) havde vi rundt om os uden et kny - herligt 😉


Weekendens resultater:

Lørdag i LP2: Charlie vinder af klassen med 237 point og 1. præmie.

Aragon 3. vinder med 169 point, slået med 1 point 😉 af dygtige Basco med Lene 👏🏻 Tillykke 😉

Lørdag blev Aragons bror Achilleus også udstillet i en stor Åben klasse, han fik Very Good med en flot kritik.

Søndag i Rally Champion:

Charlie vinder med 92 point og Aragon 2. vinder med 78 point (pga. jeg skulle ha’ lavet 2 øvelser om 🙈 så her smed jeg 14 point væk)

I Rally Øvet startede Aragon´s Kusine Karla og vandt klassen med 97 point og fik dermed sin 2. Øvet-Pind og Charlie´s moster Lucy blev 3. vinder med 89 point.

27/4 2018


Charlie har afholdt sit første HvalpeTræf og det blev til en rigtig dejlig dag på Trelde Næs, i skoven, ved stranden hvor vi fik grillpølse med det hele, kage, kaffe, øl og vand samt afholdte den STORE - Charlie´s Sejeste Hvalp - konkurrence, som Buster vandt.


19 hunde deltog med deres familier inkl. mor Pinja, mor Maggie (mor Daisy var højløbsk, så hun blev hjemme), Aragons halvsøster Babuske, Aragons kusine Karla og Charlies Moster Lucy.


I skal alle have 1000-1000 Tak for en skøn skøn dag, hvor var det fantastisk at se jer alle sammen og 1000-Tak for alle jeres flotte billeder fra dagen.

17/4 2018

Charlie har haft besøg af fine Bora, der var højløbsk og hun faldt pladask for Charlies charme.

Det blev til 2 fine parringer med langt sammenhæng, så nu er der bare at vente på resultaterne af de 2 skønne hundes anstrengelser.

Bora er efter den tyske hanhund Iceman von Knollmann's Mühle (født April 2011 og lever i bedste velgående) og den tyske tæve Luise vom Aueteich (Blev 7,5 år), der har tyske Maroussia Crocodile-Coach (Blev over 10 år gl.) bagved sig.

Bora er født 20/6 2015 og bor hos Werner og Merethe i Sakskøbing på Lolland.

Bora er sund, adræt, racetypisk, går godt på sine fødder og har er skønt temperament.

Bora er Besøgshund hos Trygfronten.

HD: B   AD: O   OCD: Fri   HS(SSV Test): C


Jeg har ingen betænkeligheder ved at parre Bora og Charlie, der begge er HS Status C.

SSV-Testene kommer ud med en risiko-værdi (A, B, C eller D) - Værdien er altså ikke et udsagn for at hunden er bærer af HS eller ej, men siger noget om en risiko. Alle hunde risiko for at få kræft, selv status A hunde får kræft.

Både Bora og Charlie har ingen sygdomme haft/har ingen hotspot haft/har godt immunforsvar. Og netop et godt immunforsvar er ifølge flere undersøgelser omkring Gener, Arvelighed og Histocytose (bernerkræften) vigtig at inddrage i avlen uanset Status.

Når en hund har godt immunforsvar, så holder det evt. HS eller anden sygdom nede, så det aldrig bryder frem.

Charlies hvalpe har alle vist sig, indtil videre, de er jo ikke ret gamle endnu, at være meget robuste.


I denne kombination er der kigget på at der ligger god adfærd og lang levelader bag både Charlie og Bora og så er Bora tysk og bidrager med nyt blod til avlen i DK. Bora ligger i sin HS test meget tæt på Status B.

Se mere om div. tests under Avl.

8/4 2018

Seje Aragon har været til Rally konkurrence i weekenden, i 21 graders varme, sidste uge havde vi frostgrader :o)

Aragon er simpelthen noget af det sødeste at være af sted med, så nem og venlig.

Charlie kan hyle og skrige når han skal være alene i teltet og han kan finde på at gø og ser altid lidt på damer, så snart han har muligheden for det, men skønne Aragon han er lige ved siden af mig hele tiden, han afventer og står så sødt til præmieoverrækkelsen at det er en fryd at have ham med.

Har var den eneste tilmeldt i denne weekend, da jeg ikke synes Charlie er koncentreret nok til at starte Rally Champion klasse, men det klarer Aragon super fint.

Aragon bestod begge sine klasser, med 81 og 84 point, hvilket er rigtig flot i den klasse, for en Bernerdreng på kun 2 år og 8,5 mdr. - Jeg er SÅ stolt af den glade lille fyr.

6-7/4 2018

Så kom de, et par dage over terminen, hvalpene efter Eklövens Canzona (Sonja) og Charlie.

Der kom 4 små 2 tæver og 2 hanner, men desværre var den sidste han død, han klarede ikke den lange ventetid.

Men søde Sonja klarede selv hele fødslen og det er jeg rigtig glad for, så dejligt når tæverne klarer det uden kejsersnit.

Alle hvalpene er reserverede.

Se mere om Kennel Eklövens på www.eklovenskennel.se

Billede 1: Bak foran fører - Der skal bakkes lige og ialt 3 hundelængder (Aragon bakkede flot lige men kom ikke langt nok så -10 point).

Billede 2: Yndlingsøvlesen "Snur Rundt/Danse under førers uafbrudte gang

Billede 3: Send frem til Kegle og Stå og Bliv - mens fører går videre til skilt nr. 2 - Indkald og hund skal nå op til fører inden skilt nr. 3 hvor næste øvelse er.

Billede 4: Send frem i felt og Dæk og Bliv - Indkald som i Kegle øvelsen.

Billede 5: Spiral - Rundt om 3 kegler, så 2 kegler så hele vejen rundt om sidste kegle og videre til næste skilt. Her er der stor risiko for at fare vild i hvor mange kegler man nu har været rundt om og så kan man komme forkert ud af Spiralen og så akn man ikke finde det næste skilt.

Dommeren kan flere gange på banen lave en øvelse som får hunden til at gå på højre side hvorefter de næste øvelser så skal laves med hunden på højre side.


Hannen

Tæve 1

Tæve 2

  2017 blev et begivenhedsrigt år.

Foruden at jeg er flyttet til Fredericia i et lille parcelhus, fået masser af nye venner, gode naboer og let adgang til skov, strand og "stor"byens mange koncert/teater og restaurenter ja så har året også været et forrygende år på hundefronten.


Charlie blev Dansk Champion på Klubudstillingen i Hasmark i Juni, nøjagtig ét år efter han fik sit første CERT nemlig på Hasmark klubudstillingen 2016 og første gang han stilte op i Champion klassen vandt han klassen (af 3) og fik sit første KlubCERT.

Charlie her ekstremt arbejdsivrig, han elsker at vise hvad han kan og elsker at træne lydighed.

Han har startet i Rally Expert klassen en del gange, han bliver nemlig meget let for ivrig og giver hals hver gang han får en kommando, og så kan han jo ikke så nemt høre hvad komman doen nu var ;o) Men det lykkedes os i 2017 at få 3 CERTER og dermed blev han Dansk Rally Lydigheds Champion i 2017.

Charlie er her i slutningen af 2017, den eneste berner i DK der er blevet både Udstillings Champion og Rally Champion.

Lidt af Charlies u-koncentration skyldes også at han har parret 3 tæver i år, den ene gik tom, Charlie var 3. han der forsøgte at gøre hende gravid, men forgæves.

De øvrige 2 tæver fik hver 2 velykkede, naturlige parringer - Charlie er rigtig sød ved tæverne, de er forelskede i ham også efter de igen er ude af løbetiden.

Cassiopeia (Kaldes Maggie) fra Viborg fødte d. 14/6 13 hvalpe i naturlig fødsel, dog var 4 dødfødte, da fødslen tog lang tid for Maggie. Men 9 velskabte og friske hvalpe blev det til. 6 hanner og 3 tæver.

Kronby´s Daisy fra Skovlunde fødte d. 13/7 6 hvalpe i naturlig fødsel, 2 hanner og 4 tæver.

Jeg nyder MEGA meget at hilse på Charlies hvalpe, "kærester" og deres familier selvfølgelig ;o) når vi kommer rundt i landet eller de kommer forbi Fredericia. 9 af Charlies hvalpe deltog i Juleudstillingen i Strib i nov. Én fik Lovende resten fik Særdeles Lovende og pigerne Asta og Astrid fra Daisy-Kuldet blev endda pladceret som 2. og 3. vinder ud af 9 tæve-babyer. Jeg er så MEGA stolt af dem alle sammen.


Min søde og aldrig frække Aragon, er Charlie´s hvalp fra 1. Kuld med Aslaug´s Pinja. Pinja fødte d. 31/7 2015 4 hanner, desværre via kejsersnit.

Jeg faldt for Aragon, hans udstråling og da han virkede ekstremt initiativrig og selvsikker, hvilket han også er.

Aragon er en fantastisk berner at arbejde med på Lydighedsbanerne, han vil så gerne deltage og i 2017 er han gået fra at starte Rally Begynder i maj mdr. og har sluttet året af med at tage sine 3 Expert CERTER hjem, så han blev i nov. Dansk Rally Lydigheds Champion, som den yngste berner i DK der har opnået den titel (2 år og 4 mdr. gammel).