Så er alle "rotterne" flyttet

Hold op sikker en oplevelse sådan at følge, betjene og servicerer sådan en flok på 11 Berner-bamser. Vi kunne til tider sidde op og falde i søvn, men sikke mange oplevelser vi fik sammen, da vi gik fra 3 bernere til 14 over natten.

og noget af det bedste er at nu begynder der at tikke beskeder, billeder og små film ind fra jer - vores dejlige hvalpekøbere - om hvor fint de små rødder falder til hos jer hver især - Det gør savnet af dem lettere at komme over. 1000-Tak for det.

Vi glæder os til vi ses igen.

På gensyn___serialized1
Gul8 uger
Mille og Mor
Pink 8 uger
Grøn 9 uger
Loui 9 uger 6
Rød8uger2
Blå8uger1
IMG_5835___serialized1
Athena 8 uger Hundeweb
IMG_5764[13977]

Amanda og Cato har d. 21/5 fået 11 fine hvalpe

Hvalpene er flytte klare d. 16/7.

Se mere, klik her.

Hundesvømme Badet

Nu begynder det rigtigt at rykke med Hunde-Svømme-Badet.

Nøj hvor vi glæder os til 1. dukkert - om et par mdr.


Kommende arrangementer i 2023

Vi har fået planlagt nogle forskellige stævner her i 2023. Du har link til hvert stævne på forsiden.

Stævnerne er:

Rally indendørs 25/2: Dommer Maiken Egekvist

LP Indendørs 29/4: Dommer Anja Bege Knudsen (Kun LP1, LP2 og LP3)

LP Udendørs 7/5: Dommer Palle Bergsø

HLT Prøve 25/6: Dommer: Susanne og Tom Danielsen

Rally Udendørs 2/9: Dommer Susann Wheadon

HLT Prøve 17/9: Dommer Tom og Susanne Danielsen

Rally Indendørs 5/11: Dommer Susann Wheadon

LP Indendørs 18/11: DOmmer Palle Bergsø (Kun LP1, LP2 og LP3)

JuleSkue 3/12: Dommer Maria Petersen


Ringtræning afholdes løbende efter aftale


Charagon´s Hundecenter er nu blevet godkendt af kommunen til at være sin egen selvstændige forening.

Foreningens CVR Nr.: 43 67 29 32


December 2022


Hallen (Den store)

Er færdigbygget og klar til brug/time max 2 hundefører. Yderligere 1 som gæst koster yderligere 75kr.

Hallen kan bookes til selvtræning. Pris: 200kr. 

VI har afholdt et Lydighedsstævne og et lille Bernern-Skue i hallen og har fåe fine og positive tilbagemedlinger på arrangementerne.

Det næste Arrangement bliver et Rally Stævne som af vikles Lørdag d. 25. Februat 2023.

Dommer er Majken Egekvist og der er åben for tilmelding via Hundeweb fremtil 23/1 eller når max 45 deltager er nået.

Træning:

Vi har flere hold til træning og åbner gerne hold op, når der er tilmeldte nok

Du er derfor meget velkommen til at sende mig en mail, med dit ønske for din træning, så kontakter jeg dig.

Mail: joanna@charagon.dk

Vi holder træningspause i Dec og i Juli mdr.

Følgende hold starter op i Januar.

Tirsdag: Styrk din hunds koncentration og selvbehærselse

Torsdag: Rally

Torsdag: Unghunde/Familehundetræning

Aftalte Fredage: Ringtræning

Aftalte Lørdage : Vognkørsel


Hallen (Den lille)

Står også klar til brug.


Hundesvømmebadet.

Arbejdet er udsat til først i 2023.

Tiden er ikke gunstige til at åbne svømning op, med de energipriser der hersker pt. Der er jo måde med hvad man som kunde vil give for en 30min. svømmetur. Så vi enedes med vores ByggeFirma VBE TotalByg om at de starter op på ombygningen i det nye år.


Skoven:

Bruges af mange, som ligesom os, godt kan lide konceptet med at man er sikret at man ikke møder andre end dem man selv har aftalt at mødes med.


Marken:

Er også klar til bookning men bruges på nuværende tidspunkt kun af nogle få.


Priser,se mere her.


Kontakt:

Kontakt mig på Mobil: 2992 9086, indtal gerne besøg hvis jeg ikke svarer.

eller mail: joanna@charagon.dk

Vi har fået et særskilt MobilePay Nr. til Charagon´s Hundecenter ***Nyt MobilePay Nr.: 799612***

Vi har holdt rejsegilde på den nye hal og der kiggede mange forbi for at se hvor vidt vi er nået, det var dejligt. 

Svømmehallen har de gode flittige folk fra VBETotalByg også så småt startet op på, med at sætte den bærende mur op, så vi kan fjerne alle stolperne og til April starte med at grave ned til selve bassinnet. der bliver 3 m bredt og ca. 14 m langt.

Det skal også nok blive rigtigt godt, tror vi har 3 hunde selv der booker svømmetid x 3 dagligt, når den står færdig til August (er planen)


Og så har vi startet et par Hold op:

Rally Hold: søndag kl. 10-11 (Rally + alm. lydighedsøvlser og balance

                    styrketræning).

Hvalpe/Unghunde Hold: Søndag kl. 11.30-12.30 (Der er flere pladser

                    ledige, så hvis du har hvalp eller kender nogen der ikke kan

                    finde plads på et hvalpetræningshold, så er chancen her.

                    Kontakt mig og hør yderligere. Tlf: 2992 9086

Ringtræning: Nogle Fredage kl. 16. Her er der ligeledes ledige pladser.

                    kontakt mig for yderligere info.

December 2021


Vi har efterhånden fået styr på alt det forudgående, så vi kan komme igang med udgravningen til Svømmebadet og udenfor til parkeringsområde, nedrivning af den gamle maskinlade og afsætning af sokkel til den kommende 20x30m hal.


Året 2021 har været fyldt med planlægning, udregninger, opmålinger, møder og endnu mere planlægning og udregning og alligevel har vi nået:

*Sætte 1000m hegn op så den fremtidige træningsbane og fritløbsområdet nu er indhegnet.

*Rydet godt og grundigt op i stalde og lader.

*Fazer har deltaget i flere udstillinger i Juniorklassen desværre uden de eftertragtede Junior CERTer og er nu klar til Mellemklassen.

*Fazer har bestået LP1 med hele 193,5 point ud af 200, som sendte ham til Vinder af LP1 i DBSK i år og satte pointrekord i LP1

*Fazer har ligeledes bestået Rally Begynder 3 gange så han har også erhvervet sig Rally Begynder Mester-titlen (RBM).

*Amanda har hentet 2 x bestået i Rally Begynder klassen så hendes Mester-titel ligger lige om hjørnet og lige så LP1 titlen, for hun har bestået med en stor 2. præmie midt under et Skybrud.

*Aragon har haft det svært med energien i LP3 det meste af året, men her til vores sidste stævne, gik han igen med sin vanlig glade iver, men desværre kom der et NUL, og andre småting, så det blev ikke til nok point.

Sidste Nyt

20/5 2021

Jeg må lige starte med at juble, hele 2 kuld er der varslet, ja det ene er endda ankommet, og det næste kuld kommer til Sankt Hans, begge med Charlie som farfar.


Her til venstre, Schweiziske Dayla Von Kopfrein fik 2. Maj 7 fine hvalpe, 3 hanner og 4 tæver, med Charlies søn fra Dailie-Kuldet, Skovlunden´s Anton.


Og i dag er der tikket en ny herlig besked ind, om at fine Kronby´s Elejsa (herunder tv.)  DK10909/2017  HD:A  AD:O  OCD:Fri  Index 105  er scannet drægtig med Charlie og Pinjas søn Berlemo´s Achilleus  DK14370/2015  HD:A  AD:O  OCD:Fri  Index: 103.  Ellers er vi ved at være godt klar til årets store Berner-Begivenhed........Camping-Weekenden i First Camp. v. Hasmark Strand, med LP, Rally og Udstilling inkl. div. Restriktioner, Afstand, Afspritning (indvendig ;o) og udvendig, Mundbind, Corona-Pas, Podning inden trods alt det forudgående. Så håber alle er lige så engagerede, så vi alle også kommer derfra som vi kom....uden Corona.  Jeg selv er dobbelt-Vacc. for 14. dage siden og PCR-podet inden ankomst. Og....nu venter vi spændt på om rygterne holder, at der åbnes op for 500 deltagerer til udendørs forenings-arrangementer.


Aragon skal kæmpe for at få sin 3. og sidste 1. præmie i hus, dertil giver jeg ham Charlies gl. Stævne-halsbånd på, som Held og Lykke eller..................kommer jeg måske dermed til at vække den store Smadremands-ånd, som Charlie var så fantastisk god til at tage med sig ind på LP og Rally banerne.......eller har Smadremands-Ånden måske endegyldigt slået sig ned..........i Skønne Amanda, for hun er da godt nok noget af en uheldig "lille" pige....Hvis noget er i stand til at vælte i en radius af 10m omkring hend, ja så får hun med garanti det til at styrte sammen om hende, men når det sker er hun over alle bjerge....så adrætheden har hun så sandelig også fået med i pakken fra farfar Charlie.

Det er nu dejligt at have ham på små korte visit hver dag, Smadremanden-Charlie, for det har vi.......Amanda ligner Charlie helt vildt, både i udtrykket i øjnene og i "Hovsa......, nå Pyt.......Hovsa."Årets LP3 på Hasmark er iøvrigt noget helt ekseptionelt, i år starter der hele 4 bernere i LP3, det bliver da MEGA fedt at se 4 skønne, dygtige bamser kæmpe sig igennem alle øvelserne.

Jeg glæder mig i hvert fald helt vildt til at se alle sammen, sikke en FED fælles-Sid vi får lavet i år.


Amanda og unge Fazer skal selvfølgelig også forsøge sig i LP1 for første gang, begge teenagerne har slet slet ikke været med rundt til div. stimuli-træninger, som ellers er min vanlige måde at gøre dem klar på, pga. Corona, har mange ting taget længere tid, og så har vi jo også Byggeprojektet Charagon´s Hundehus, der har taget en del tid i den foreløbige planlægning.

Se mere om Charagon´s Hundehus på denne side.


På Gimperi-området, har jeg også fået et par nye forme hjem,lidt Påskeagtigt, men jeg synes faktisk fint at de kan stå fremme meget længere end kun til Påske, det gør de herhjemme, se mere Gimperier her.11/2 Aragon Sprang jo sit kortbånd i Sep. 2020 efter en vild og aldrig-har-Aragon-da-løbet-så-stærkt tur ud over marken ved gården, sammen med unge Amanda.


Aragon har OnOff tidligere bøvlet med lidt halthed ved overbelastning, netop af ve. bagben, hvor korsbåndet d. 14. Sep. sprang helt.

Flere dyrlæger havde ellers diagnostiserede haltheden til at være en forstrækning i baglåret, men efter denne spurt, blev han bedøvet for undersøgelsen og da han ikke selv stæmpe imod med sine gode muskler, ja så kunne dyrlægen tydeligt se at der var for meget bevægelighed i knæledet, dvs. intet korsbånd til at holde sammen på knæledet.


Han blev genoptrænet, fik udstrækninger, blev masseret, afkølet efter træning og fik lazerbeh. og er kommet sig super fint igen.

Da der kom lidt sne feb. 2021, skulle vi virkelig være efter Aragon, for han spæner for vildt rundt, hopper og springer rundt og vender selv i luften.

Så han er kommet sig rigtig rigtig godt efter operationen.

12/12 2020


Nissen har været på spil oppe i vores lille Skov, som man kan booke tid i OnLine.                           Se mere ved at klikke her.

Dvs. Nissen har hængt 10 sedler op med lidt nyttigt info på.

Så mens din hund læser "avisen fra Skovbundsforlaget" ;o) ja så kan hundeføreren måske blive lidt klogere, ved at have øjnene med sig.


Aragon hygger sig også for vildt, når vi går i hallen for at træne,  i dag stod den på Core/balance træning på div. PawPotch, vippebrætter og akamler i allemulige størrelser, som skulle forceres både forlæns og baglæns - Det var han ret sej til og strak også sine bagben rigtig flot ud.

Aragon har altid dgl. strukket sig x mange dette gjorde han dog ikke lige efter korsbåndsoperationen, men er heldigvis begyndt på sine bagbensstræk igen nu. Herligt

30/11 2020

Aragon er ved at være rigtig godt på vej med sit ben, efter korsbåndsoperationen. Han havde lidt komplikationer i starten med massiv hævelse, en cikatrice der brast og det gjorde at han ikke brugte benet, så det svandt hurtigt ind til et lille kyllingelår. Men efter et par trælse uger og gode venners råd og lys-terapi-maskine, massage, Fys træninger ved dyrlægen og udstrækninger.......og alt det løse, så kunne jeg igen lade ham få lov til at lave lidt triks og simple øvelser enten "Vis de 2 små hvordan man skal holde en apport" eller lave små simple Rally øvelser - Han strålede og blev igen den gode gamle Aragon. Utroligt hvad lydighed og triks betyder for vores glade store bamser, når de har fået øje op for alt det sjove vi kan lave sammen, under træningen.

received_406532363865013
received_200030821653277
received_381256342928190
received_417344279674919
received_155241349633311
received_361390968292855
received_194958222110099
received_2797798773834670
received_138879750994492
received_2876638875903348
received_373792423930021
received_143522710443170
received_407107760337449
received_1318867641822775
received_3326317567479436

Jeg skrev "de 2 små" og det er hentydet til mors Amanda og min lille nye Fazer, nærmere bestemt Tulipános Berni Fazer, han er min nye lille Guldklump, fra Ungarn, efter Kaimon Gerheil Earth Wind And Fire og Tulipános Berni Yummi.

Han er en sød lille dreng, mega kælen og en kæmpe charmetrold og så er han så opsat på at gøre det bedste han kan når vi er af sted til træning. så jeg takker 1000 gange for tilliden Kira Martin og Nicole Hecksher

Og TaDaaaa så har jeg endelig fået min egen træningshal, Jep, jeg har fået min far til at rydde op i de 3 store lader som gården i Kestrup indeholder og Wupti, så blev der lige plads til hundetræning, indendørs inden vinteren starter, men gulvtæppe selvfølgelig.......og nøj hvor er hundene vilde med at være derude. Aragon skal bare have en sprække i døren på størrelse med.......nå ja....Aragon, så stryger han ind og finder feks. et vippebræt at kravle op på. Så kær er han.

Jeg kommer til at udbyde forskellige ting i hallen, såsom undervisning i Rally, LP1, LP2 og LP3, Ringtræning ved mig og jeg arbejder pt. på at få fat i en rigtig god handler til en Tema-dag i Ringtræning og ligeledes omkring Træning frem mod LP konkurrencer.


Derud over så er jeg skrevet op til at starte på DcH´s Instruktør uddannelse i det nye år, og derfor vil mine weekender nok blive ret pressede og undervisningen derfor primært ligge på hverdagsaftner.


Derudover har vi jo også den lille skov som vi selv plantede i ca. 2009 og som fint ligner en skov efterhånden. Den er selvfælgelig indhegnet og der er kode på lågen.

Man booker sig ind OnLine og sikre sig at man har booket tid nok, til at hunden har forlagt både Skoven og Hallen når ens bookning er slut, således sikres det at fremmede hunde, der måske ikke bryder sig om det sociale, kan færdes i Skov og Hallen uden at skulle forholde sig til andre hunde.

Man kan selvfølgelig også aftale med andre at samles og bruge begge dele sammen.


Se mere om Priser og hvordan du bliver oprettet til at kunne booke dig ind i Hallen eller Skoven. Klik Her

 17/9

Aragon ligger her ved siden af mig og sover narkosen ud.

Han sprang sit ve. bagbens korsbånd i tirsdags, da han som så mange gange før, drønede en stor runde ud over marken, det elshan sådan, men denne tirsdag, blev det for meget for korsbåndet, der if. dyrlægen har været beskadiget på et tidligere tidspunkt og nu blot ikke kunne holde længere.


Han er opereret idag og det hele er forløbet godt.


Aragon nåede på sine 2 sidste LP-prøver at hive 2 x 1. præmie hjem i LP3, dvs. han mangler bare 1, men jeg er ret overbevidst om at hans chance for at blive Dansk Lydigheds Champion røg samtidigt med korsbåndet.

Aragon har, som sin far havde, et helt specielt (for racen) drive på LP banen, det ved jeg og har haft mange gode oplevelser med ham, som jeg mindes med glæde, nu hvor drømmen om en ny LP Champion i DK efter 10 års pause fra uddeling af den titel, nok er uopnålig, for Verdens bedste Aragon.


22/8

Vi har længe gået og drillet mors lille Amanda med at hun var en MandagsModel (fordi hun er vokset sig til nogle ekstremt lange lemmer), men da vi så tog til Skue i Syd havde vi tilmeldt Amanda til Hvalpe Klassen, og minsanten om hun ikke blev Bedste hvalp af 3 tævehvalpe, ingen hanner).

Så nu bliver vi jo nok nødt til at kalde hende Model Amanda

15/6

Lille Amanda er flyttet ind hos mine forældre, for et par mdr. siden.

Hun er Charlie´s Barnebarn

Far: Berlemo´s Achilleus (Aslan)

Mor: Bernerhøjens Izza The Gratefull

Både Karla og Aragon har taget rigtig godt imod den lillle Amanda, der vist har tænkt sig at blive en stor dame, hun er i hvert fald udstyrret med nogle gevaldige benstammer og poter.

Til min mors fødselsdag 4/4 mødtes vi med Lenette, Mogens, Pinja og Babuska i Hindsgavl og gik en lang tur. Lille Amanda skulle selvfølgelig ikke gå så langt, så hun havde sin RollsRoyce med (en gammel udslidt barnevogn) som hun selv beder om at blive løftet op i, når hun har været nede og gå et lille stykke.

Her fra venstre: Aslaug´s Pinja (Aragons mor), Berlemo´s Aragon, Kjær´s Faith No More  (Karla, der er Aragons kusine) og Amanda.


Fam.Foto

Aslan og Izza forrest


Alfred, Alvilda,

Amanda og Alma

holdes af Aslans "piger"

20/4 2020

Hold nu op, hvor er det svært at komme videre uden min dejlige Charlie, han er med mig hver eneste dag, i skyggerne, lydene og små glimt når Aragon går forbi eller står på afstand og kigger.

Vi havde som så mange andre fyldt kalenderen godt op med dejlige udflugter, stævner osv. men nu er der bare pause, pause og pause.

Det gør det ikke nemmere at komme videre med hverdagen, træningen af Aragon og begrænser alle de dejlige komsammener, vi var vandt til og nød så fantastisk meget - Håber det kommer tilbage i en eller anden, tilnærmelsesvis lignende måde igen engang.


Så her i pausen fra alle de hunde-aktiviteter, stævner, udstillinger og udflugter vi var tilmeldt, men ikke skal til alligevel, ja så har jeg brugt tiden til at laver lidt forskellige Gimperier.

Jeg har forsøgt at skrive lidt om de forskellige ting, se mere ved at klikke her.


Jeg sælger noget af det, så kig lidt rundt og giv mig en besked på Messenger, Mail eller SMS, hvis du er interesseret i noget af det.