DKCH  SECH  NOCH  NORDCH  DKRLCH  LP1  LP2  LP3  Kjær´s Dancing With Charlie som avlshund

HD:A  AA:O  OCD:Fri  DM:Fri   HS:C  Index (1/8-18) 108

Parrede selv.

Har ubetydelig nakkeplet - udstillingsdommere nævner den sjældent i kritikkerne.

Har fået fjernet 4 nederste fortænder som 1,5 år pga. kolision med Pigtråd - Har derfor dyrelægeattest herpå ifb. med udstillinger.

Charlie fik 5 kuld, ialt 26 hvalpe.

Pinja´s krigere

LP1 LP2 RBM RØM

Aslaug´s Pinja

HD:A  AA:0  OCD:Fri  DM:Fri

Naturlig parring - 3 hvalpe i naturlig fødsel og 1 i Kejsersnit.

Fødte d. 31/7 2015.

4 hanner

 

(se mere om kuldet, klik på billede)

Charggierne

Cassiopeia (Maggie)

HD:B  AA:0  OCD:Påvist - (dyrlægens vurdering er at det er fra en skade.)

Naturlig parring - Naturlig fødsel

Fødte d. 14/6 2017

13 hvalpe (6 h, 3 t, 4 døde pga. lang fødsel)

(se mere om kuldet, klik på billede)

Dailierne

Chajaerne

Eklövens´s Canzona (Sonja)

HD:A  AA:O  OCD:Fri  HS:B

Naturlig parring - Naturlig fødsel.

Fødte d. 6/4 2018.

4 hvalpe

(1 h, 2 t, 1 døde)


(se mere om kuldet, klik på billede)

Kronby´s Daisy

HD:A  AA:0  OCD:Fri  DM:Fri

Naturlig parring - Naturlig fødsel

Fødte d. 13/7 2017

7 hvalpe

(2 h, 4 t, 1 døde)


(se mere om kuldet, klik på billede)

Boralierne

Bora

HD:B  AA:O  OCD:Fri  DM:Fri   HS:C

Naturlig parring - Naturlig fødsel

Fødte d. 17/6 2018

4 hvalpe

(2 h og 2 t)


(se mere om kuldet, klik på billede)

Jeg har ifb. med 1 parring, hvor sæden skulle lægges op i livmoderen, testet Charlies sæd (Midt Nov. 2019) og den viste sig på det tidspunkt ikke at kunne bruges. Der var sædceller, men de havde ikke den store energi og bevægede sig ikke lystigt fremad, som det kræves af dem.  Et par uger forinden havde Charlie 2 vellykkede parringer (7,5 år var han der) men tæven gik tom.


I tilfældet med tæven der skulle have sæden lagt op i livmoderen, kiggede vi så sæd-kvaliteten på Aragon. Han havde SLET ingen sædproduktion og dyrlægen bemærkede at hans testikler var både markant små og bløde og DET skal de ikke være. Der er derfor sendt div. prøver (Urin, Sæd og blod) til undersøgelse og jeg ved i skrivende stund (Sidst Nov. 2019) ikke noget om behanlingsmuoligheder eller hvad han fejler.

Han fremstår frisk, fræk og glad som altid, intet at mærke på ham, heller intet at pege på ift. hans Libido (Lysten fejler intet når vi møder lækre damer).


MEN jeg testede mit hus for radon-gas, og der var langt højere forekomst af radon i mit hus end sundhedsstyrrelsen anbefaler. Man skal sætte ventilation i sit hus hvis værdien overskrider 100 og niveauet i mit hus røg straks op på 350-400.

Så jeg har nu sat et Radon-sug, 2 steder, under mit hus og nu er værdien nede på 10-17.

Jeg har ikke testet Aragons sæd endnu, det gør jeg forud for evt. parrings-tilbud, jeg tror selv på at det var det der påvirkede hans sæd-kvali.

Så som sidste mulighed for stamtavle-lighed, var der at ringe efter hjælp fra Aragons bror

Berlemo´s Achilleus (Kaldes Aslan), hvis sæd var 95% i kvali, så Aslan blev brugt til tæven og vi har her 20/12 fået svar fra scanning, Aslan og Izza venter hvalpe til Januar.

Og d, 21/1 2020 kom der 4 små frække BørneBjørne efter Charlie. 1 han og 3 tæver.


Charlie parrede 3 tæver i 2017, den ene gik tom. Charlie var 3. han der forsøgte at gøre hende gravid, men forgæves.

De øvrige 2 tæver fik hver 2 velykkede, naturlige parringer - Charlie er rigtig sød ved tæverne, de er fortsat forelskede i ham efter de igen er ude af løbetiden.


Jeg nyder MEGA meget at hilse på Charlies hvalpe, "kærester" og deres familier selvfølgelig ;o) når vi kommer rundt i landet/Sverige eller de kommer forbi Fredericia.

En del af Charlies hvalpe har deltaget i nogle udstillinger og skuer og jeg er så pavestolt, for det går dem ret godt.

Charlies hvalpe er ligeledes rigtig skrappe på træningsbanerne og jeg er så glad for at hvalpenes suveræne familier har så god forståelse for hvor vigtigt det er at Charlies hvalpe har brug for at komme ud i verden og opleve nye ting. De skal ud og møde andre hunde, nye steder at gå tur så de får fyldt deres rygsæk godt op med fornuftige oplevelser. Det skal alle hvalpe/unghunde jo, men Charlies hvalpe i særdeleshed, de er kloge, initiativrige, de vil så gerne lave triks og øvelser og roses.

Hvis Charlies hvalpe ikke hjælpes til at bruge deres "lydigheds"evner til (for os mennesker) meningsfyldte opgaver......så finder de selv på noget (for dem) meningsfyldt at lave!

Kuld 1: Charlie og Aslaug´s Pinja fik 31/7 2015 4 drenge ved kejsersnit, da nr. 4 hvalp ikke kunne fødes da han lå forkert.

Min søde og "aldrig frække" Aragon, er Charlie´s hvalp fra 1. Kuld med Aslaug´s Pinja.

Jeg faldt for Aragon, hans udstråling og da han virkede ekstremt initiativrig og selvsikker, hvilket han også er.

Aragon er en fantastisk berner at arbejde med på Lydighedsbanerne, han vil så gerne deltage og i 2017 er han gået fra at starte Rally Begynder i maj mdr. og har sluttet året af med at tage sine 3 Expert CERTER hjem, så han blev i nov. Dansk Rally Lydigheds Champion, som den yngste berner i DBSK, der har opnået den titel (2 år og 4 mdr. gammel).


Kuld 2: Cassiopeia (Kaldes Maggie) fra Viborg fødte d. 14/6 13 hvalpe i naturlig fødsel, dog var 4 dødfødte, da fødslen tog lang tid for Maggie. Men 9 hvalpe blev det til. 6 hanner og 3 tæver.


Kuld 3: Kronby´s Daisy fra Skovlunde fødte d. 13/7 7 hvalpe i naturlig fødsel, 1 var dødfødt, så 6 hvalpe blev det til. 2 hanner og 4 tæver.


Kuld 4: Eklöven´s Canzona (Kaldes Sonja) fra Sverige fødte d. 6-7/4 4 hvalpe i naturlig fødsel, 1 var dødfødt, så 3 hvalpe blev det til. 1 han og 2 tæver.


Kuld 5: Bora fra Lolland fødte 17/6 2018 4 hvalpe, 2 hanner og 2 tæver i naturlig fødsel på 4,5 time.

Bora er efter den tyske hanhund Iceman von Knollmann's Mühle og den tyske tæve Luise vom Aueteich (Blev 7,5 år), der har tyske Maroussia Crocodile-Coach (Blev over 10 år gl.) bagved sig.

          Charlie´s søn "Aslan"

Berlemo´s Achilleus som avlshund

Bernerhøjen´s Izza The Grateful

Izza

HD:A  AA:O/1  OCD:Fri

Insemination -

Scannet drægtig 20/12

Kejsersnit efter første hvalp: 3 tæver og 1 han


(se mere om kuldet, klik på billedet)

Amanda, Alvilda, Alma og Alfred


Amanda har vi den store ære og fornøjelse af at have boende.