Begivenheder i 2019

22/12 2019

                                Så må jeg til at opdaterer med den værste besked man kan.


Min kære, store, dygtige, fantastiske Charlie har forladt os, ligeså pludselig som han dukkede op i mit liv, som omplaceringshund på 8 mdr. - ligeså pludselig var alt håb ude og han rejste fra Aragon og jeg.

Søndag morgen d. 22/12 ville han ikke gå med på morgenturen, han lå sig ned så snart jeg tog snoren af ham som vanligt, på marken, vi vente selvfølgelig straks om og gik hjem imens jeg ringede til Dyrlæge Vagten.

Jeg troede han var blevet forstoppet af det seneste kødben, det blev han hurtigt den sidste tid, men nej det var værre.

Dyrlægen fandt blod i bughulen og knuder i milt på scanning, formentlig kræft.

Jeg blev nødt til at få han åbnet for at se om der var et lille spinkelt håb på at et JuleMirakel kunne redde min dejlige, TipTop adrætte sportsmand, men nej......både milt og lever blødte hvorfor bughulen var blodfyldt.

Vi blev nødt til at lade ham gå direkte ind i den lange søvn.


Han er så helt ubeskriveligt savnet, specielt af lille Aragon, der pludselig stor uden sin far, beskytter, husets overhovede, lege kammerat og omsorgsmester.


Der var så meget mere Charlie og jeg skulle have oplevet sammen, han stoppede i den grad på toppen, den skønne Smadremand.

The King has left The Building - må man nok sige.

Charlie smuttede lige som han var blevet Nordisk Champion d. 16/11, havde opnået en stor 2. præmie i LP3 i Nordsjælland, hvor han manglede sølle 3,5 point trods at han havde fået et NUL i en øvelse. SÅ tæt på, flere gange, var han den kære store glad og fantastisk arbejdsivrige dreng.  Altid klar med et kæmpe WUFF når jeg gav ham en kommando, som sagde han "Det er modtaget, jeg kan godt!"  Det var så bare ikke altid liiiige det som Charlie så mente han hørte han skulle, som jeg rent faktisk bedte ham om, så de kære NULLER, fordelt et eller andet sted i prøven, dem var han ekspert i at have med.


Charlie lever videre i 25 fantastiske hvalpe, fordelt på 5 kuld, 4 i DK og 1 i Sverige.

Jeg glædes over alle de skønne mennesker som Charlie sørgerde for kom ind i vores liv, og jeg glædes over de mange og skønne tilbagemedlinger fra hvalpe-ejerne om hvor skønne og højt elskede de små Charlier er, hver og en.


Charlie var en ener, han valgte at komme til mig som 8 mdr. hvalp/unghund, men en masse ballade, udfordringer og frustrationer fra min side af for hvordan skulle han dog blive til en skøn hund, for han var stor og fræk og ekstremt hurtig og adræt, så han var hurtigt over alle bjerge. Men som mine 2 tidligere bamser, så gik tiden, vi oplevede en masse sammen, på ferier, til Udstillinger, til Lydigheds og Rally stævner, ifb. med parringer og fødsler og Charlie voksede op og bliv ligeså fantastisk som mine tidligere bamser Ludvig og Thello, men Charlie havde mere i sig, han var tilmed smuk.


Han mestrede flere år i træk at være på udstillinger både i DBSK/Hasmark og i DKK regi, hvor han startede hele 3 dicipliner på samme dag, og klarede sig godt alle steder. Dvs. han blev udstillet i de store åben han klasser, 2 af dem på Hasmark med 25 hanner bare i Åben og vandt åben klassen og fik CERT 2 gange på Hasmark (2016 og 2017) samtidig med at han på dagen startede og vandt sin LP2 og i DKK regi endda også startede Rally Ekspert på samme dag.

Det var simpelthen ufatteligt, hvordan han kunne omstille sig fra den ene ring til den anden og han har altid nydt at have publikum på. Publikum fik han også når vi flere gange har kørt udstillngsdommeren ind i ringen med Vogn, eller kørt en ny"slået" konfirmand hjem fra kirken, det nød han.


Charlie resultater på Lydighedsbanerne var mange og flotte. Flere gang måtte vi gå forbi alle de øvrige racer for at stille os øverst på præmie-podierne. Berneren kan nemlig godt være med i LP og Rally, langt fremme og blandt alle de øvrige racer, som i Charlies tid dog alle var mindre end ham. Han var den tungese hund i LP3.....altså lige på nær sin søn Aragon.

Berneren kan være med også oppe i LP3, det viste Charlie om nogen og han har af flere dommere fået tilnavnet Danmarks Hurtigste Berner og altidmed kommentaren "stor og glad, arbejdsvillig hund" og det var også den fedeste følelse at gå med, til træning, i fritiden og til stævner, når jeg havde en stor, glad, dansende bamse ved min side, der bare ventede på hvad jeg bedte om næste gang, så han kunne løbe ud og udfører den ene svære øvelse efter den anden, simpelthen bare for at glæde mig (og lidt for at få en pølse), Vi nærmest smeltet sammen til én og samme, når vi gik der i VORES egen boble.


Ære være dig, min store smukke og fantastiske bamse Kjær´s Dancing With Charlie

Født: 9/3 2012 - Død 22/12 2019

Årsag: Kræft i Milt og Lever.

Titler: DKCH, SECH, NOCH, NORDCH, DKRLCH, LP1, LP2, LP3, LP3


Charlies Lydigheds og Rally resultater i DBSK

 

DBSK´s nr. 5 i LP1 2014

DBSK´s Bedste Rally Begynder 2014 og direkte kvalificeret til DKK´s DM i Rally 2014

DBSK´s nr. 1 i LP1 2015 og DBSK´s  LP-Hund 2015

DBSK´s nr. 3 i Rally Øvet 2015 og 2016

DBSK´s nr. 1 i LP2 2016 Fik  den dag sit første DK CERT i udstilling med 25 hanner i åbenklassen.

DBSK´s nr. 2 i Rally Ekspert 2016

DBSK´s nr. 3 i Rally Ekspert 2017 og blev Dansk Rally Lydigheds Champion.

DBSK´s nr. 1 i Rally Ekspert 2018

DBSK´s nr. 2 i Rally Champion 2018

DBSK´s nr. 1 i LP2 2018

DBSK´s nr. 1 i LP3 2019. Opnåede 2 x 1. præmie i LP3 i 2019 og var 4 x kun 2-4 point fra 1. præmien trods et NUL i en af

                                 øvelserne.


Charlie´s udstillinger:

Dansk CERT nr. 1 på Hasmark 2016

Dansk CERT nr. 2 i Slagelse 2016

Dansk CERT nr. 3 og Dansk Champion på Hasmark 2017

Svensk Champion 1/7 2018 i Borås

Norsk Champion 16/11 2019 i Lillestrøm

Og dermed nåede han at blive Nordisk Champion i Nov. 2019 lige inden den titel udgik med 19.

Charlie Roskilde maj 1601 (2)
image10
image8
image2
LP3 Vejen aug19.3
LP3 Vejen aug19.1
LP3 Vejen aug19.2
Brun vogn 2
Brun vogn 1
LP3 KIP 2 070619
LP3 KIP 070619
Hammeren 2
Vogn Drenge_edited1
Estrup 2
Vejers 6_edited1
Vejers 3
Vejers 2
WP_20160626_17_53_15_Pro
WP_20170122_15_36_13_Pro
WP_20170626_17_54_02_Pro
WP_20170702_14_57_11_Pro
mor, far og børn
jan 2015 1
Ny DKCH
Odder 17 RØM og Første Expert CERT
Opdrætter Hasmark 2
Rally1
Rally7
Rally6
Spring
LP1 AArslev 1
LP1 Aarslev 14
LP13
Charlie 2
Charlie Hasmark18
Charlie13
Charlie8
Date 1

Charlie tog på en "lille" udflugt fra d. 7-16/11.  Turen gik over Sverige til Finland, til 2 udstillinger i weekenden.

Lørdag fik vi Exelent og en super kritik, men kun 4 af 6 Champ.hanner fik CK, hvilket resulterede i at dommeren løb tør for CK-hunde i BHklasse, så han kunne slet ikke uddele et Finsk CERT - POKKERS, havde han givet Charlie et CK, med den fine kritik, så var det Finske CERT landet på Charlie uanset om han stod aller sidst, der var nemlig udelikkende Champs der havde fået CK.

Søndag fik vi så Very Good som 5 af 6 Champ.hanner fik, den sidste Champ.han fik Exelent, men INGEN CK til de 6 Champ.hanner - DVS. dommeren mente åbenbart at INGEN af de 6 Champ.hanner burde være blevet Champ.!!!!! AHHHHH!!!!! Come On kære Svenske dommer og bernerkennel-fatter.


Nå Pyt, vi tog retur til Sverige og hjem over Norge også til 2 udstillinger.

Fredag blev det til Exelent, 4. plads i Champ.klassen med CK.  Også her blev der kun pladceret Champs. i BHklassen, så Charlie og 2 unge hanner blev kaldt ind for at løbe om CERTet, som en af de unge så løb med.

Lørdag var så sidste chance for endnu et Nordisk CERT og sidste chance for at blive NORDISK Champion, da denne Champ.type udgår med 2019.

Charlie var MEGA klar, løb med stor iver, stod flot og charmede sig dæleme til Exelent, Vinder af Champ.klassen, CK og så løb han sig til Vinder af Bedste Han klassen, fik det Norske CERT og sit første CACIB og blev dermed NORDISK Champion.

Fantastisk FED oplevelse.


Så nu er Charlie så Dansk, Svensk, Norsk Udstillings Champion og dermed Nordisk Champion samt Dansk Rally Lydigheds Champion og mangler så stadig sin sidste 1. præmie i at blive Dansk Lydigheds Champion.

HOLD NU OP hvor er jeg pave-stolt af min dejlige, glade, smukke og lydige Charlie, der med 7,5 år bestemt ikke er gået på pension hverken i LP eller udstillingsringen.

image8
image3
image7
image0
image1
image2
image11
image6
image10
image9

Jeg har ifb. med 1 parring (Midt Nov. 2019), hvor sæden skulle lægges op i livmoderen, testet Charlies sæd og den viste sig på det tidspunkt ikke at kunne bruges. Der var sædceller, men de havde ikke den store energi og bevægede sig ikke lystigt fremad, som det kræves af dem.  Et par uger forinden havde Charlie 2 vellykkede parringer (7,5 år var han der) men den tæve gik desværre tom.

Jeg kan derfor ikke udelukke, at Charlies avlskariere er slut, måske har han forstørret prostata, der kan "lukke ned" for sæden.

De fleste hanhunde over 5 har forstørret prostata i en eller anden grad. Hos hunde giver det som regel ikke vandladningsbesvær, men kan påvirke sæden negativt. Der er intet at mærke på Charlie, han er frisk, arbejdsvillig og glad.

Jeg tester i hvert fald hans sæd inden evt. nyt parringsforsøg.


I tilfældet med tæven der skulle have sæden lagt op i livmoderen, kiggede vi så sæd-kvaliteten på Aragon.

Han havde SLET INGEN sædproduktion og dyrlægen bemærkede at hans testikler var både markant små og bløde og DET skal de ikke være.

Der er derfor sendt div. prøver til undersøgelse (Urin, Sæd og blod) og jeg ved i skrivende stund (Sidst Nov. 2019) ikke noget om behanlingsmuoligheder eller hvad han fejler.

Han fremstår frisk, fræk og glad som altid, intet at mærke på ham, heller intet at pege på ift. hans Libido (Lysten fejler intet når vi møder lækre damer)


Så en sidte mulighed for stamtavle-lighed, var at ringe efter hjælp fra Aragons bror Berlemo´s Achilleus (Kaldes Aslan), hvis sæd var TipTop/95% i kvali sagde Hinnerup dyrlægen.

Så Aslan blev brugt til tæven og vi afventer resultatet, når den tid er i Dec., om der kommer små BjørneBjørne efter Charlie.

Det håber vi i hvert fald at der gør.


Og her 20/12 fik vi svaret fra Izza´s scanning - Der ses små BjørneBjrørne derinde, så Charlie skal være farfar og Aslan skal være far.


Sødeste lille flittige Aragon fik lov til at komme op til LP3 prøve i Viborg d. 20/10 og sikke da en glæde han viser.

Jeg er helt sikker på at han mente han styrrede den prøve FOR VILDT.....At dommer Wagn så ikke var af helt samme overbevisning det lod Aragon sig ikke mærke af.

Det blev til 2 NULLER, begge fordi Aragon ikke får stoppet hurtigt nok op når han f.eks. i Indkald, kommer drønende i fuld firspring og skal stå bom-stille inden han er løbet 3 hundelængder fra kommandoen STÅ lød og ligeledes går han for mange skridt i Kegle øvelsen efter STÅ-kommandoen.

Men helt ærligt.......At få 2 Nuller KUN fordi han stopper for langsomt op, det er da for vildt, så må der lige trænes lidt mere på "Hør Nu Efter Og Stop Når Jeg Siger Det!"

Men det er altså svært når man har fuld fart fremad, masser af vind i håret og er Stævnets mest ihærdige GadeDreng, der fik både Dommer og Pr.Leder til at smile ret højt ;o)

Det kan jeg godt lide.


Aragon kæmpede sig til sin første beståede LP3, dog kun med 3. præmie (if. dommeren), if. Aragon selv, så udløste den præstation selveste Championatet på én gang, BastaBum ;o)

LP3 Vejen aug19.1
LP3 Vejen aug19.2
LP3 Vejen aug19.3


SÅ SLOG SEJESTE CHARLIE TIL IGEN.


Charlie vandt LP3 over 3 hunde i Vejen lørdag 31/8, hanfik 264,5 point o gdermed sin 2. 1. præmie (så mangler vi kun én endnu)

Han var så sej, at klare det i 27 graders varme og med en helt spændt nakke/skulderregion, fordi han om tirsdagen var blivet skukket af en Veps 4-5 steder i nakken, men det lod han sig overhovedet ikke mærke med.

Men træt, det blev han og var også søndag, så da sluttede vi på 3. Vinder, med en 3. præmie, men samlet over de 2 dage, blev han så alligevel 2. Vinder af KredsMesterskabet (som løb over de 2 dage).

Er SÅ MEGA stolt af den sejeste Charlie jeg kender 😉


Tak for hjælpen med at slæbe lørdag Lise.
Søndag trak Aragon og Karla telt og alt Happenguttet ud på vogn, det gav flere søde kommentarer og venlige smil af sig.

Charlie og Aragon var til BernerTræf på Gammelbro Camping i Årøsund i weekenden og Werner havde taget en ny FEEEED vogn med til os.

Den blev straks gjort træk-bar så vi kunne køre en lille omgang.

Den er endnu større end deres grønne vogn, og trænger til en meget kærlig hånd, så den opgave har jeg sat min far til 😉


Det var et dejligt hyggeligt Træf, som nok ikke er sidste gang, men det ligger i samme weekend som der er Udstilling o gLP på Bornholm og i 2020 er Charlie jo i Veteranklassen og der skal han sandelig vises frem, så smidig og adræt en "ældre herre" som han er.

Brun vogn 1
Brun vogn 2
Brun vogn 3
LP3 KIP 070619
LP3 KIP 3 070619

SÅ GJORDE HAN DET SGU`


Charlie vandt LP3 over 8 hunde, da vi besøgte vennerne på Karlebo´s Ivrige Poter´s træningsplads d. 7/6 2019.

Han lavede et flot program og fik hele 281,5 point (der skal min. 256 point til en 1. præmie)


Så nu har vi LP3 titlen i hus,

MEGA stolt af ham.


Så går vi på en længere ferie-pause og vender forhåbentlig tilbage til kampen om de sidste 2 1. præmier i LP3 på vejen frem mod titlen - Dansk Lydigheds Champion.

Charlie ser ud til at bekomme sig fint med ferien, uden at gå helt i stå, så jeg håber den dejlige gamle dreng har lyst og kræfter til at fortsætte vores leg på LP-banen.

Agnes 2
Agnes 3
Agnes og Anton
Anton 2
Ophelia 10 år
Agnes Avlsdag (2)
Anton Avlsdag_edited1

DBSK´s Avlsbeskrivelses dag 4/5 2019


Agnes og Anton var med til BernerKlubbens avlsarrangement 4/5 og det klarede de rigtig godt.

De er fint og harmonisk voksende og har det mest fantastiske temp.

Ingen af dem er jo trænet i at blive fremvist og rørt sådan ved af fremmede som dommerne jo gør, men det klarede de nu fint.

De e langsomt voksende, ligesom Charlie var, og de skal nok få mere fylde på om nogle år.

Begge er lige på mindste mål.

Anton trykkede sig en del under stang-målningen, men jeg er sikker på at han nok skal få lidt mere "hår på brystkassen" med tiden.

Agnes er feminin og utrolig smuk, stod dog uden pels så dommerne kunne da se hvad hun var for´n en ;o)


Og så stillede Aragon lige op overfor sin mormor Aslaug´s Ophelia der blev 10 år på dagen - Tillykke til Ophelia og alle os der er i familie med hende.

Påsken 2019

 

Drengene er blevet godt kørende

 

Jeg har fundet den fedeste gamle vogn til drengene.

Det er en Murer-trækvogn på træ-jern-hjul fra 1900-tallet.

Den lyder fantastisk godt når den kører rundt på veje og stier - rystede på brostenene så vi troede den sku´ falde fra hinanden, men den holdt så fint og drengene gik stolte rundt på den smukke Estrup Herregård.


Vogn Drenge_edited1
Estrup 3
Estrup 2
Estrup 1

LP3 i Påsken i Bøgeskov.

 

AHHHHHR hvor vi kæmper med den LP3.........Hold nu op.....Ligesom man synes den ene øvelse er ved at være stabil nok, så glipper det på en af de andre øvelser. Det er stadig ikke lykkedes Charlie og jeg at lave en prøve uden et NUL et eller andet sted.

I Påsken var det så Næseprøven som Charlie ikke synes han gad lave, han løber ud og stiller sig midt i pindene og så går han i stå uanset hvor meget jeg opmundrer ham til at søge.

Men alle øvelserne manglede nu noget, han skulle have alt for mange ekstra kommandoer, så den præstation får man ikke nogen 2. eller 1. præmie for, så vi måtte nøjes med 2 store 3. præmier. Æv.

Vi må finde på en måde at få brudt Charlies dårlige hørelse........Tænker på at lade Aragon løbe efter apporten eller finde næseprøven foran Charlie, hvis Charlie bare står, for at stå.....så kan Aragon jo ligesågodt få det Flæstesvær Charlie åbenbart ikke gider have selv!

LP3 i IEC Viborg 15/3 2019

 

Uha det er ved at være tæt på nu, vores 1. præmie i LP3.

Lørdag manglede vi kun sølle 2 point og vi fik endda et nul i "Lynet"/Stå-Sit-Dæk-Øvelsen.

LP3 i Sorø Hallen 9/2 2019

 

vi var til Lydighedstævne på Sjælland d. 9-10/2, hvor begge drenge var tilmeldt i LP3.

Aragon nåede dog ikke at blive klar og sikker nok i øvelserne, så han bestod ingen af dagene, han får lige lov til at træne lidt mere inden jeg stiller ham igen.

Charlie derimod var SÅ klar og specielt om lørdagen, her fik han desværre NUL i Kegle-øvelsen da han glemte at tage Springet på tilbagevejen og havde lidt ekstra kommandoer, men havde rigtig flotte karrekterer i de øvrige øvelser.

Han endte med en stor 2. præmie, kun 15 point fra en 1. plads og Kegle-øvelsen kunne ha´ givet op til 40 point ÆÆÆÆÆÆV.

Charlie blev nr. 6 ud af 17, det var virkeligt flot og han fik mange klapsalver under sin prøve, men det så virkeligt også flot ud det han fik lavet.